Tamara Press In English
Tamara Press är ett förlag vars målsättning är att publicera material som inte ryms i den offentliga debatten. Vår senaste publikation är Svensk Sensationsfilm: en ocensurerad guide till den fördolda svenska filmhistorien, skriven av filmvetaren Daniel Dellamorte.
Under utgivning
  • The Sounds of Sweden: From Psychedelic Experiments to Political Propaganda (Tobias Petterson)
Omslaget till Möllevångsång
Info
Möllevångsång
(Tamara Press 2004, ISBN 91-974334-3-8) 192 sidor, 290 gram
Beskrivning
Norra Europas mest mångkulturella innerstadsdel - Möllevången i Malmö - framträder här i en kollektivroman som fångar alltifrån dess nutida alternativa livsstilar till mellankrigstidens politiska turbulens. Strejkbrytare, konstnärsbohemer och invandrarfamiljer passerar revy i de parallellt berättade historierna om en viss adress i de röda tegelhusen på Kristianstadsgatan.

Kristian Svensson är fil.mag. i både etnologi och historia och har tidigare givit ut en debattbok baserad på sina akademiska studier. Med Möllevångsång gör han skönlitterär debut.
Omslaget till Svensk Sensationsfilm
Info
Svensk Sensationsfilm: en ocensurerad guide till den fördolda svenska filmhistorien
(Tamara Press 2003, ISBN 91-974334-1-1) 144 sidor, 315 gram
Beskrivning
Den svenska filmen är internationellt beryktad för sitt öppna förhållande till nakenhet och sexualitet. Trots detta har få av dessa filmer fått något utrymme i svenska medier. Av den anledningen levereras i denna bok en fullständig förteckning över de mest spekulativa och chockerande filmerna som producerats i Sverige, komplett med handlingsreferat, recension och rollbesättning. Ett rikligt illustrerat standardverk som spänner över mer än 50 år och över 170 filmer.
Omslaget till Violent Italy
Info
Violent Italy: Incredible Exploitation Cinema
(Tamara Press 2002, ISBN 91-974334-0-3) 135 sidor, 174 gram
Beskrivning
Violent Italy är en filmhistorisk essäsamling som behandlar åtta olika filmgenrer, som hade sina glansperioder i Italien under 60- och 70-talet. Under denna tid gick den italienska filmindustrin på högvarv och inget ämne var för udda eller perverst för att lämnas därhän. Boken behandlar relativt välkända genrer som Spaghettivästern, vilket varvas med med texter om obskyra kannibalfilmer och hakkorspornografi. Läsaren tas med på en resa genom filmer som Cannibal Holocaust och New York Ripper, samt presenteras för udda regissörer som Dario Argento och Lucio Fulci. Boken är på engelska, och en svensk översättning kommer inte att ges ut.
Pris
Mängdrabatt

Beställ
Maila till
dellamorte@rocketmail.com
Länkar
Swedish Death Metal
Vertigo Förlag
counter